Ponovno zimske razmere

datum: 19.03.2007

kategorija: Novice

 

Ob začetku tega tedna je zima še enkrat pokazala zobe. V ponedeljek dopoldan je pričelo snežiti na področju Štajerske, Koroške in višjih legah Gorenjske. Popoldan je pričelo snežiti tudi v nižjih delih Gorenjske in ponekod v osrednji Sloveniji. Do zastojev prihaja na posameznih odsekih na Štajerskem, ter na glavni cesti Kranj - Lesce. Cesti čez prelaz Vršič in mejni prehod Jezersko sta prevozni le za osebna vozila z verigami, na avstrijski strani mejnega prehoda Ljubelj zahtevajo verige za vsa vozila, na mejnih prehodih Predel in Korensko sedlo pa je obvezna uporaba zimske opreme. Voznike opozarjamo, da je v času, ko so na cestah zimske vozne razmere, uporaba zimske opreme tudi po 15. marcu obvezna.

O zimskih voznih razmerah poročajo tudi iz Avstrije, Nemčije in Švice, kjer je večina višjeležečih cest prevoznih le z verigami.

Po napovedih vremenoslovcev, bodo padavine v ponedeljek popoldan zajele vso državo. Na območju Rateč ter na Koroškem lahko do noči zapade okoli 5 cm snega, v višjih legah od 10 do 15 cm, na Štajerskem in v Prekmurju pa le nekaj cm. V noči na torek bo oblačno s padavinami, ki bodo proti jutru slabele. Marsikje bo snežilo do nižin, po nižinah lahko zapade nekaj cm snega, malo višje nad 500 m pa okoli 5 do 10 cm. V torek bo oblačno z občasnimi padavinami. Po nižinah bo deloma snežilo deloma deževalo, zato ne pričakujemo novega snega. Malo višje, nad 400 ali 500 m, pa bo zapadlo še do 5 cm snega.

VIR: AMZS

nazaj Fotogalerija