Cestninske postaje odhajajo v zgodovino

datum: 16.04.2019

kategorija: Novice

 

Za naročnika DARS družba CPK d.d. s partnerjema izvaja dela na projektu Rušitev in preureditev AC cestninskih postaj – Sklop 6 (CP Videž, Bazara, Kozina, Divača in Senožeče).

Trenutno potekajo dela na rušenju cestninske postaje Videž ter rekonstrukcija vozišča približno  1,2 km avtoceste na odsekih AC A1/0060 in A1/0660 Divača – Kozina ter A1/0061 in A1/0661 Kozina – Črni Kal.

V sklopu rekonstrukcije se bo na navedenem območju vzpostavil avtocestni profil za projektirano hitrost 130 km/h, tako da bo promet potekal hitreje. Hkrati se bodo na obeh smernih voziščih izvedla platoja za cestninski nadzor. Prenovil se bo tudi sistem odvodnjavanja ter javna razsvetljava. Smerna vozišča pa bosta v prihodnje ločena z betonsko varnostno ograjo, enako kot na drugih odsekih AC ki so bili prenovljeni v zadnjih letih.  

Dela bodo zaključena predvidoma v drugi polovici julija 2019.  

V istem času se bo izvedlo rušenje in rekonstrukcija vozišča na CP Kozina in CP Senožeče. Po turistični sezoni pa se bo nadaljevalo z rušitvenimi deli in rekonstrukcijo odsekov na CP Divača in CP Bazara.  

nazaj Fotogalerija