Danes otroci, jutri vozniki v cestnem prometu

datum: 20.12.2005

kategorija: Novice

 

Na slovenskih cestah se dogaja vse preveč prometnih nesreč in vsi se sprašujemo, kako preprečiti tragedije. Poti do uspeha je veliko, ena najpomembnejših pa je zagotovo preventivna vzgoja mladih udeležencev v prometu. V njih je treba vzpodbuditi zavest za odgovornost, kajti tudi oni so udeleženci v prometu in nastopajo kot začetniki, katere je potrebno pravilno usmerjati in bodo to smer tudi sprejeli.

Prav zato smo se v CPK, družbi za vzdrževanje cest, gradbeništvo in druge poslovne storitve, d.d., odločili, da bomo tudi v letošnjem letu sredstva, namenjena poslovnim darilom, namenili izvedbi programa JUMICAR, ki je namenjen preventivni vzgoji otrok v cestnem prometu na malo drugačen način. V programu otroci skozi igro podoživijo pravi svet prometa.

Organizirali smo tudi otroško delavnico, na kateri so otroci izdelovali novoletne voščilnice, namenjene staršem, z željami po varni in pametni vožnji.

V sodelovanju s Policijsko upravo Koper in Postojna smo v mesecu decembru program izvedli na 11 osnovnih šolah in v program vključili 470 otrok.jumicar1 jumicar2 jumicar3 jumicar4 jumicar5 jumicar6 jumicar7  jumicar9 jumicar10

nazaj Fotogalerija